a

Dağ keçisi öldürmenin bedeli bir araba parası

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2021-2022 av döneminde av ve yaban hayvanları tazminat bedellerini belirledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2021-2022 av döneminde av ve yaban hayvanları tazminat bedellerini belirledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli imzasıyla yayımlanan tablodaki rakamlara idari yaptırım cezaları dâhil edilmezken, geçtiğimiz yıl dağ keçisi, yaban keçisi ve boz ayı aynı kategorideyken bu yıl kategorileri güncellenerek ceza miktarları da artırıldı.

54134808 303

Çizelgelere göre Gümüşhane dağlarının süsü olarak nitelendirilen koruma altındaki çengel boynuzlu dağ keçisi ve yaban keçisi vurmanın cezası bir önceki yıla göre yüzde 116 oranında artırılarak 60 bin liraya, ceylan vurmanın cezası yüzde 80 oranında artırılarak 25 bin liraya, kızıl geyik vurmanın cezası yüzde 55 artırılarak 35 bin liraya yükseltilirken, boz ayı vurmanın cezası bir önceki yıla göre yüzde 8 artırılarak 30 bin lira olarak belirlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından paylaştığı tabloya göre diğer tüm koruma altındaki hayvanları kaçak avlamanın cezaları ortalama yüzde 10 oranında artırılırken, kurum yetkilileri vatandaşları cezaya maruz kalmamaları için kurallara uymaya davet etti.

Kaynak: İHA

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku
OKTAY
OKTAY
3 yıl önce

Bir araba parası önemli değil arkadaşlar sayın tarim ve Orman bakanlığı bizim köyümüzde dağ keçisi avi kaçak cok yapılıyor erzincan il bağlı köyümüz ekip yetersiz şikayet ettimiz de ekip Erzurum’a old diyo yada gelene kadar gidiyor en önemli olan gelip o kisi araba görmesine rağmen araba da ARAMA Yapamaması silah varsa el koyamamasi illa hayvan vurduğunda gordu ceza alması gerekli o araç o köyde oturma biri oldu muhtar tarafında öğrenilebilir ve yabancı kişi orada av dışında bir iş olmadı açıkça gozlene bilir yardim ve önerileriniz için teşekkürler birde bu konu ele alırsanız iyi olur

Sıradaki haber:

Süt ineklerinde embriyonik kayıplar

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x