a

Fırtına dindi, hamsi fiyatları 100 liraya geriledi

Eylül ayında başlayan balık sezonunda, fırtınaların sona ermesiyle hamsi fiyatlarında düşüş yaşandı. Balıkçılar, şu anda hamsinin 100 liradan satıldığını ve havaların soğumasıyla birlikte fiyatların daha da düşeceğini belirtiyor.

Eylül ile birlikte av yasağının kalkmasıyla balıkçılar, “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı. İlk olarak palamut, ardından hamsi bolluğu gözlemlenirken, fırtınanın dinmesi ve soğuyan hava koşullarıyla birlikte fiyatlar da düştü.

Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Moloz bölgesindeki tezgahlarda hamsinin yanı sıra mezgit, levrek, çipura ve istavrit gibi çeşitler de müşterilere sunuluyor. Tezgahlarda istavrit ve mezgitin kilogramı 150, somon 250, levrek, çipura ve çinekop 300, alabalık 175, palamut ise tanesi 175 liradan satılıyor.

Balıkçı Yalçın Meran, hamsi fiyatlarında gözlemlenen düşüşü doğrularken, ilerleyen dönemlerde fiyatların daha da azalmasını beklediklerini ifade etti.

Meran, bu yıl balıkta bir bolluk yaşandığını ve genellikle palamutun hamsi üretimini etkilediğini, ancak bu sene her ikisinin de bol olduğunu vurguladı. Fırtına olmadıkça balıkçıların denize açılmaya devam edeceğini belirten Meran, “Havalar biraz daha soğudukça fiyatların düşmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: AA

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

Kota kapsamındaki ham ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x