a
  • Çiftçi TV
  • Genel
  • Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Bağcı “Su stresi altında olan bir ülkede yaşıyoruz”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Bağcı “Su stresi altında olan bir ülkede yaşıyoruz”

Tekirdağ’da toplantıya katılan Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı "Ülkemizin diğer bir sıkıntısı su kaynakları. Su olmayınca tarımın sürdürülebilirliği mümkün değil." dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı’nın katılımıyla Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli” toplantısında, Türkiye’nin su sorunu gündeme taşındı. Toplantıya, Tekirdağ Valisi Soytürk ve Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız da katıldı.

“Su stresi altında olan bir ülkede yaşıyoruz”

Bağcı “Ülkemizin diğer bir sıkıntısı su kaynakları. Su olmayınca tarımın sürdürülebilirliği mümkün değil. Türkiye’nin etrafına baktığımızda, denizlerle çevrili ama bu bir yanılsama olabilir. Çünkü su stresi altında olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu aslında bütün Akdeniz’de olan ülkelerde aynı. Eğer biz bununla ilgili gerekli tedbirleri almazsak, su kıtlığı çeken bir ülke konumuna geleceğiz” dedi.

Bağcı, son 20 yılda yapılan barajlar ve sulama tesislerinin bu konuda önemli adımlar olduğunu belirterek “Arazilerin etkin kullanımı, suyun etkin kullanımı ve üretim planlamasının hepsini birlikte hareket eden bir unsur olarak görüyoruz. Biz artık neyin nerede ve ne kadar üretileceğini planlayacağız. Bunu sadece bitkisel olarak düşünmeyelim. Bu hayvansalda da böyle. Bir besi veya süt işletmesinin nerede olması lazım? Bir kanatlı işletmesinin nerede olması lazım? Tarım, hayvancılık ve su ürünlerini içermekte. Tarımsal üretim planlamasında bizim yaklaşımımız daha çok yönlendirici, öngörülebilir, seçici, katılımcı, suyu ve toprağı merkeze alan bir planlama. Sürece öyle başladık” ifadelerini kullandı.

0 0 0 0 0 0
guest
1 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku
Shrimp caprese salad
Shrimp caprese salad
5 saat önce

You’ve really captured the essence of this topic.

Sıradaki haber:

Pazarda 30 liraya kadar çıkan sebzeye 3 liraya alıcı bulamayan çiftçi ürününü sürdü

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
1
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x