a
  • Çiftçi TV
  • Genel
  • Aracılara kızan üretici 2 bin adet Ejder meyvesini bedava dağıttı

Aracılara kızan üretici 2 bin adet Ejder meyvesini bedava dağıttı

Antalya'da aracıların verdiği fiyatı protesto eden Ejder üreticisi kamyonet dolusu Ejder meyvesini Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Ejder meyvesi üreticisi Kamil Arıkan “Pazarda tanesi 5 Euro'ya kadar satılırken, üreticiden kilosunu 40-50 liraya almaya çalışıyorlar. Bu fiyattan onlara vermektense bedava vatandaşa dağıtırım” dedi.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ejder Meyvesi yetiştiren üreticiler, toptancı ve aracıların verdikleri fiyat nedeniyle zor günler geçiriyor.

“Üretici kazanmazsa kimse kazanmasın”

Ejder Meyvesinin gece-gündüz demeksizin emek istediğine dikkat çeken Kamil Arıkan “Ben bu meyveleri geçen hafta topladım. Alıcı gelip benden 30 liraya almak istedi. Bir haftadır bekletiyorum. 30 liranın üzerinde fiyat vermediler. Ben de üretici kazanmayacaksa kimse kazanmasın diyerek bedavaya vatandaşlara dağıtma kararı aldım” dedi.

Ejder üreticileri adına konuşan Yeniköy mahallesinden Ali Yılmaz da “Ejder Meyvesi dünyada sadece Uzak Doğu’da yetişiyor. Ülkemizde 5 yıldır örtü altında ejder meyvesi üretilmeye başladı. Şu an ülkemizde bin dönümün üzerinde üretim yapılmaktadır. Ürünün ihracatı ve pazarlaması konusunda hiçbir destek görmüyoruz. Ürünümüzü bizden 50 liraya almak istiyorlar. 50 liraya alırken de yurtdışına aynı fiyata, 150 liraya alırken de aynı fiyata satıyorlar.” ifadelerini kullandı.

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

Arazi anlaşmazlığı yaşayan çiftçinin yonca ekili 30 dekar tarlasını gece vakti sürdüler

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x