a

Küresel ısınma kaynak tuzlarını tehdit ediyor

Sivas'ın Zara ilçesinde yer alan Hargun Tuzlası'nda hem işçi bulunamaması hem de küresel ısınma nedeniyle üretimde düşüş yaşanıyor.

Sivas’ın Zara ilçesine 70 kilometre uzaklıktaki Beypınar köyünde 220 dönüm alanda üretilen doğal kaynak tuzları, Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Ancak son zamanlarda çalışacak işçi bulunamıyor.

Yıllardır tuz üretimi yapan işletme sahibi Muharrem Yılmaz, işçi bulmakta büyük zorluk yaşadıklarını belirterek küresel ısınmanın da tuzlada üretim miktarını da olumsuz etkilediğini aktardı.

“Her sene tonajlar düşüyor”

Küresel ısınma dolayısıyla her sene üretimde düşüş yaşandığını ifade eden tuzla işlemecisi Muharrem Yılmaz “En büyük sıkıntımız işçi bulamıyoruz. Sezonluk olduğu için işçi yok. Eskiden biz işçi sıkıntısı çekmiyorduk. İşçi buraya gelirse asgari ücretin üstünde ücret alır. Üç öğün yemeğini yiyor, yatacağı yeri biz veriyoruz, banyosu, televizyonunu ve buzdolabını veriyoruz. 8 saat çalıştırıyoruz. Buna rağmen işçi sıkıntısı çekiyoruz. Yıllar geçtikçe mevsimler değişiyor. Her sene tonajlar düşüyor. Bin 500 tonla başladık, 300 tonlara kadar geriledik.” dedi.

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

Aydın’da Sarılop kuru incir alım töreni yapıldı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x