a

Türkiye bu yıl siyah incire doyacak

Bursa'nın bazı bölgelerinde yetişen ve dünyanın en kaliteli siyah inciri olarak kabul edilen meyvede hasat başladı. Hava şartlarından dolayı geçen seneye göre 20 gün erken hasadına başlanan siyah incirde bu sene dökülme yaşanmadığı için rekolte yüzde 15 arttı.

Bu sene havanın erken ısınması ve yağmurların yağmasıyla siyah incir hem kalitesini arttırdı hem de rekoltesini yükseltti.

“Dünyada bu kadar nadir olup hiç edilen bir meyve türü daha yoktur”

Hasadına 20 gün erken başlanan siyah incirin rekoltesinde geçen seneye göre yüzde 10-15 aralığında bir artışın söz konusu olduğunu belirten Çağlayan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Emre Ertaş, “Bu sene üründe kalite olarak geçen seneye göre daha iyi, geçen sene döküm mevcuttu. Bu sene çok şükür öyle bir sıkıntımız yok. Bursa’dan incir genel olarak Avrupa ülkelerine gidiyor, Rusya ile ağırlıklı olarak çalışılıyor. Bu sadece Türkiye’de Bursa bölgesinde yetişen bir meyve ama bu kadar hiç edilen başka bir meyve de yoktur.” dedi.

Çiftçi Sefa Balaban ise “2024 yılı incir hasadına 1 hafta 10 gün erken başladık. Geçen seneye oranla bu seneki rekoltemiz biraz fazla. Geçtiğimiz sezonda hava şartlarından kaynaklı incirde dökülmeler yaşandı ama bu sene biraz daha iyi konumda. İklim sebebiyle her sene hasadımız biraz daha ileriye çekiliyor.” ifadelerini kullandı.

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

Sivas’ta çıkan yangın korkuttu: 4 büyükbaş hayvan telef oldu

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x