a
  • Çiftçi TV
  • Tarım
  • Kuraklık nedeniyle tütün üretimi 3’te 2 oranında düştü

Kuraklık nedeniyle tütün üretimi 3’te 2 oranında düştü

Denizli'de aşırı kuraklık nedeniyle tütün üretiminde geçen yıllara oranla düşüş yaşandı. Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün “Geçen yıllara baktığımız zaman kuraklıktan dolayı yüzde 60-70'lere varan kayıp var” dedi.

Yurt genelinde tütün üretiminde önde gelen illerden olan Denizli’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışların beklenen ölçüde gerçekleşmemesi nedeniyle tütün üretiminde bu yıl verimde düşüş yaşandı. 

Bu yıl geçen yıla göre yüzde 60-70’e varan verim düşüklüğü beklediklerini belirten Beyağaç Belediye başkanı Sezayi Pütün “Geçen yıllara baktığımız zaman kuraklıktan dolayı yüzde 60-70’lere varan kayıp var. Daha tütün için her şey bitmiş değil. Bugünde yağmur yağdı. Eğer birkaç defa daha yağmur yağarsa kuraklık hasarımız yüzde 30-40’lara kadar düşecek” ifadelerini kullandı.

Pütün “Geçen yıl hasatta 1 ton yapan adam bu sene 600-700 kilolarda kaldı. Tütün daha olgunlaşmadı eğer olgunlaşırsa verim kaybımız daha da azalır. Yağmurlardan dolayı verim alacağımızı düşünüyorum. Bir adam 3 dönümlük yerken 1 ton alacaksa 300-400 kilo alacak. Bu da çiftçi için acı kayıp diyebiliriz. En azından yağmurlar biraz daha yağarsa çiftçinin yüzü güler diye düşünüyorum” dedi.

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

Erken hasat kuru üzümde kilogram kaybına neden oluyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x