a
  • Çiftçi TV
  • Tarım
  • Giresun’da fındık üreticisi, Adana karpuzu yetiştiriciliğine başladı

Giresun’da fındık üreticisi, Adana karpuzu yetiştiriciliğine başladı

Giresun’da fındık bahçesinin bir bölümündeki fındık ağaçlarını söken üretici İrfan Bekaroğlu, karpuz yetiştiriciliğine başladı. Şimdilik deneme aşamasında olduğunu ifade eden Bekaroğlu, verimli sonuç alması halinde fındığa ek gelir olarak karpuz tarlasını genişleteceğini söyledi.

Giresun’da fındık üreticisi olan İrfan Bekaroğlu, emekli olup köyüne yerleştikten sonra Adana karpuzu yetiştirmeye başladı.

Bahçesindeki fındık ağaçlarını sökerek Adana karpuzu fidelerinden en büyüğü 20 kiloya yakın 40 civarında karpuz yetiştirmeyi başardığını anlatan İrfan Bekaroğlu “Burası Adana değil, Giresun ama ben karpuz yetiştirmeyi başardım. Deneme amaçlı olarak diktiğim karpuz ve kavunlardan oldukça iyi ürün aldım. En büyüğü 15-20 kiloya yakın karpuzlarım var. Gelecek yıllarda alanı genişleterek fındığa ek gelir olarak düşünüyorum. Tarlamı görenler inanmadılar yetiştirmiş olsam da tadını iyi olmayacağını söyleyenler oldu ama kesip yemeye başlayınca inanamadılar. Benim yetiştirdiğimi görenler şimdi kendileri de karpuz yetiştirmek istiyor” dedi.

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

Niğde’de ‘İpek’ ismi verilen yeni yonca çeşidi geliştirildi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x