a

TMO’da hububat alımları devam ediyor

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından hasat sezonunun açılmasıyla başlatılan hububat alımları devam ederken, mahsulünü ofise satan çiftçi memnun.

Geçtiğimiz yıl 13 milyon ton hububat alımı gerçekleştiren Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) alım kampanyası devam ederken Eskişehir’de TMO depoları ve lisanslı depolarla birlikte Tepebaşı, Odunpazarı, İnönü, Alpu, Mahmudiye, Çifteler, Seyitgazi, Mihalıççık, Sivrihisar, Günyüzü ilçelerinde toplam 16 farklı noktada başlatılan hububat alımları da tüm hızıyla devam ediyor.

Tüccarlar tarafından 7 bin ile 8 bin TL aralığında verilen ton fiyatı, TMO’da sezon başında 9 bin 250 lira olarak belirlendi. 

“Ofis olmasa perişan durumdaydık”

TMO’ya getirdiği mahsulünü 9 bin 250 TL’den sattığını fakat aynı mahsule 1 gün öncesi tüccarlar tarafından 8 bin TL fiyat verildiğini belirten 75 yaşındaki çiftçi Hüseyin Çoban “Benim bin 250 lira kârım var, ofis olmasa perişan durumdaydık. Kaliteli buğday olduğu halde tüccar 8 bin lira verdi. Ben 9 bin 250 liraya verdim. Toprak Mahsulleri Ofisi olmasa ben çiftçiliği bırakırım” dedi.

“Bizi burada tüccara teslim etmiyorlar”

Seyitgazi İlçesi’nde üretici olan ve TMO tarafında açılan alım noktasına 160 ton hububat satışı yapan 45 yaşındaki çiftçi Mutlu Er ise “Mahsullerimiz güzel ama bu sene don olayı oldu. Ondan kaynaklı olarak verimlerde biraz düşüklük oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ve il müdürlüğü burada geçici alım merkezi açtı. Son 3 yıldır da açılıyor. Bizi burada tüccara teslim etmiyorlar. İyi fiyatlarla malımızı teslim ediyoruz. En azından ton başına bin ile bin 500 lira kâr ediyoruz. Ben 160 ton mal teslim ettim. Bin lira var olsa 160 bin lira fark olur.” ifadelerini kullandı.

Yemlik mısır hasadı öncesi depolama programları hazırlandı

Öte yandan, Eskişehir’de yaklaşan yemlik mısır hasadı öncesi TMO tarafından depolama programının hazırlandığını belirten yetkililer, öncelikle lisanslı depolar üzerinden alım yapılacağını, lisanslı depoların dolması durumunda kiralanacak kapalı depolar vasıtasıyla üreticilerden TMO’ya gelecek tüm satış taleplerinin karşılanacağını belirtti.

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

Aşırı sıcak mısırda rekolteyi düşürdü

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x