a
  • Çiftçi TV
  • Genel
  • Keçi Vebası salgını çıktı, en az 7 bin hayvan itlaf edildi!

Keçi Vebası salgını çıktı, en az 7 bin hayvan itlaf edildi!

Yunanistan, ülke genelinde "keçi vebası" olarak bilinen yüksek derecede bulaşıcı bir enfeksiyonun yayılmasını önlemek amacıyla koyun ve keçi taşımacılığını yasakladı.

Peste des Petits Ruminants (PPR) olarak da bilinen bu virüsün, enfekte hayvanları yüzde 80’in üzerinde öldürme riski taşıdığı, ancak insanları etkilemediği bildirildi.

Yapılan açıklamada Yunanistan Tarım Bakanlığı, yasağın hastalığın yayılmasını sınırlamak ve ortadan kaldırmak amacıyla getirildiğini duyurdu. Bakanlık, hayvan yetiştiricilerini, peynir üreticilerini, mezbaha sahiplerini ve yem tedarikçilerini yeni kısıtlamalar hakkında bilgilendirdi.

AB düzenlemelerine göre, PPR vakası tespit edildiğinde tüm sürü itlaf edilmeli ve etkilenen çiftlik dezenfekte edilmeli.

İlk Vaka ve Alınan Tedbirler

Yunanistan’da hastalık ilk olarak 11 Temmuz’da ortaya çıktığından bu yana en az 7 bin hayvan itlaf edildi.

0 0 0 0 0 0
guest
2 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku
local business directory free
local business directory free
1 ay önce

Thank you for this comprehensive and engaging article. Your clear and concise writing style makes it easy to follow along, even with more complex topics. I learned a lot from this post and will definitely be referring back to it in the future. Keep up the great work!

Hosea Schaden
Hosea Schaden
1 ay önce

helloI like your writing very so much proportion we keep up a correspondence extra approximately your post on AOL I need an expert in this space to unravel my problem May be that is you Taking a look forward to see you

Sıradaki haber:

Kastamonu’da kestane balına gal arısı darbesi: Üretimi yüzde 75 düşürdü

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
2
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x