a
  • Çiftçi TV
  • Tarım
  • Edirne’de kavurucu sıcaklar karaağaç biberinde hasadı geciktirdi

Edirne’de kavurucu sıcaklar karaağaç biberinde hasadı geciktirdi

Edirne'nin patentli ve tescilli Karaağaç acı biberinin hasadı kavurucu sıcaklar sebebiyle 1 ay geç başladı.

Edirne’nin meşhur tava ciğerinin vazgeçilmez garnitürü olarak ciğerin yanında misafirlere sunulan patentli ve tescilli Karaağaç acı biberi bu yıl kavurucu sıcaklar nedeniyle 1 ay geç başladı.

 İlk hasat nedeniyle Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde çiftçilik yapan Yılmaz Ule, tarlada çalışan tarım işçilerine keman ve darbuka eşliğinde ciğer ile deva-i misk ikram edildi. İşçiler de Trakya oyun havaları eşliğinde göbek atarak hasada devam etti.

Karaağaçlı Çiftçi Tunahan Ule Karaağaç acı biberinin yetiştirilişi ve işçiliğinin zorluğunu ifade ederek “Bu sene hasadımıza 20 gün geç başladık. 40 derecelerden dolayı biberimiz çok strese girdi. Bu biber yerli tohum yani Ata tohumumuz yani dedemizin dedesinden kalma o yüzden çok çabuk strese giriyor. En büyük özelliği ince kabuk olması biberimizi yalnızca senede 2 kere toplayabiliyoruz 3’üncü kez toplayamıyorsun Edirne Tava Ciğer’inin yol arkadaşı. Ciğer olmazsa biber olmaz biber olmazsa ciğer olmaz totalde 200 tona yakın bir hasat bekliyoruz. Bu sene yeşil biberin fiyatı 85 lira” dedi.

“Dünyanın en tatlı acısını beraber çıkartıyoruz”

Edirneli esnaf Arif Meriç ise Karaağaç biberinin sadece Edirne Karaağaç ve sınırda yetiştiğini vurgulayarak, “Burada bir alın teri var. Edirne ciğerini yanına gelen o dünyanın en tatlı acısı olan o biber var ya bin bir meşakkatle geliyor. Bu topraklar öyle mübarek öyle bereketli topraklar ki dünyanın hiçbir yerinde yetişmeyen bu Edirne’nin deva-i misk’i ile Edirne’nin karaağaç biberi burada çıkıyor.” diye konuştu.

0 0 0 0 0 0
guest
1 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku
iptv-abonnement
iptv-abonnement
1 ay önce

Your blog is like a beacon of light in the vast expanse of the internet. Your thoughtful analysis and insightful commentary never fail to leave a lasting impression. Thank you for all that you do.

Sıradaki haber:

Kastamonu’da kestane balına gal arısı darbesi: Üretimi yüzde 75 düşürdü

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
1
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x