a
  • Çiftçi TV
  • Tarım
  • Mahalleli imeceyle hastanede yatan komşularının çayını topladı

Mahalleli imeceyle hastanede yatan komşularının çayını topladı

Rize'de imece için bir araya gelen mahalleli, hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi gören kanser hastası komşularının çayını topladı.

Rize merkeze bağlı Azaklıhoca köyü Kutlular Mahallesinde vatandaşlar imece için bir araya gelerek hastanede tedavi gören kanser hastası komşularının çayını topladı. 

Toplanan çay sonrası ilk olarak ÇAYKUR’a müracaat eden arazi sahibi Hasan Kutlu, eşinin yoğun bakımda yatması nedeniyle mahallelinin çayını topladığını ve satmak istediğini dile getirdi. Kutlu’nun bu talebi belirlenen kontenjan nedeniyle geri çevirilince özel sektör fabrikalar araştırılmaya başlandı.

ÇAYKUR’un toplanan çayı almamasından dert yanan arazi sahibi Hasan Kutlu “Bu çayı verebileceğimiz bir yer yok. Devlette almıyor. Özel sektöründe bir kısmı kapalı. Nereye gidip de ben bu çayı vereceğim. Normal bir zaman değil ki. Bu hassas bir zamandır. Ben müdüre diyorum hanım hastane de yatıyor. Şu çayı vereyim dedim. Onu da kabul ettiremedik. Ben de ne yapacağımı şaşırdım” şeklinde konuştu.

Komşularına yardım için çay bahçesine giren Nuray ve Ayşe Kutlu da kontenjan uygulamasının çayın satışına engel olduğunu, özel sektörün de bunu fırsat bilerek çay taban fiyatının altında çay aldığını dile getirdiler.

Nuray Kutlu “Özelde kontenjan düştü diye ucuza alıyor. Eline fırsat geçti. 14 TL’den çay alıyor. Bu milletin emeği ne olacak. Yoğun bakımda hastamız var. İmece usulü köylüler toplandık. Ona yardım ediyoruz.” ifadelerini kullanırken Ayşe Kutlu da “Bir hastamız var. Allah şifa versin. Onun çayını topluyoruz. Eskiden her zaman böyle olurdu ama şimdi ne olduysa insanlara bilmiyorum” dedi.

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

Bakan Yumaklı “2030 yılında su fakiri ülkeler arasına girmemiz işten bile değil”

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x