a
  • Çiftçi TV
  • Genel
  • Depremzede çiftçi 350 dönümlük arazisindeki patatesi hayrına vatandaşlara bıraktı

Depremzede çiftçi 350 dönümlük arazisindeki patatesi hayrına vatandaşlara bıraktı

Hatay'da 350 dönüm araziye ektiği patatese istediği fiyata alıcı bulamayan depremzede çiftçi, mahsulü hayrına vatandaşa bıraktı. Markette 15 TL’ye satılan patatesin bedavaya dağıtıldığını duyan vatandaşlar tarlaya akın etti.

Hatay’ın Amik Ovası’nda patates hasadı devam ederken Antakya ilçesi Alaattin Mahallesi’nde çiftçilik yapan Mehmet Ali Güler’in de 350 dönümlük araziye ektiği patates hasat olgunluğuna ulaştı. Depremzede çiftçi, ürünleri için tarlada kilogram fiyatı 5 TL’yi geçmeyen teklif gelince ürünün işçi yevmiyesini bile kurtarmayacağını fark eden çiftçi güler, market fiyatı 15 TL’yi bulan ürünü tarlada hayrına dağıtmaya başladı.

“Bize kısmet olmadı ama kısmet halkınmış, herkese helali hoş olsun”

4 ay önce ektiği patatesi hayrına dağıtan tarla sahibi Mehmet Ali Güler “Patatesimizi en güzel şekilde yetiştirdik. Son zamanlarda patatesin satış fiyatlarının düşmesi ve satımında sıkıntı yaşadığımız için alıcı bulamadık. Alıcılar, patatesi tarlada 3-5 TL almak istediler. Marketlerde patatesin fiyatı 10-15 TL civarında. Amele işçiliği 600-700 TL arasında para istiyorlar. Ondan dolayı biz de zararın neresinden dönersek kar dedik ve insanlara yardımımız olsun diye halka bağış ettik. Tarımda böyle şeyler oluyor ama biz ilk defa mahsulün tarlada kaldığını gördük ve yaşadık. Bize kısmet olmadı ama kısmet halkınmış, herkese helali hoş olsun” dedi.

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

Van’da yoğun bir şekilde görülen salyangozlar çiftçiyi tedirgin ediyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x