a

Küçükbaş hayvanlar yayladan sürgün yedi

Trabzon'un Hayrat ilçesinde küçükbaş hayvanlar otlamaları için çıkarıldıkları yayladan sürgün yedi. Hayvanların jandarma ekipleri tarafından yayladan köye indirilerek bir ahıra kapatıldığını ileri süren hayvan sahipleri, duruma tepki gösterdi.

Olay, Hayrat ilçesine bağlı Cihali yaylasında meydana geldi. İddiaya göre, Temel Baş isimli vatandaş, yaklaşık 250 küçükbaş hayvanı otlattığı sırada İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler kendisinin yaylada izinsiz hayvan otlattığını, aşağıya inmesi gerektiğini dile getirdi.

Hiçbir şekilde kendilerine bir tebligat yapılmadığını iddia eden Baş, kendisinin ve kendisine hayvanını emanet eden köylülerin mağdur edildiğini söyledi.
Jandarma ekiplerinin hayvanları yayladan indirip ahıra koyduğunu ifade eden Baş, hiç kimsenin hayvanları jandarmadan teslim alamadığını iddia etti.

Baş “Ben yaylaya çıktım ve jandarma geldi. Ben hayvanları otlatıyordum buldular beni. Hayvanı süreceğiz dediler. Ben de o sıra onlara fotoğraf çektim. ‘Yasaktır fotoğraf çekemezsin’ dedi ve ben de bunun üzerine ‘Senin yaptığın yasak değil mi hayvanı süreceksin’ dedim. Jandarma hayvanları aşağıya indirdi. Akşam saatlerinde beni arkadaş aradı. Hayvanı koymuşlar ahıra gitmişler. Bizden kimse teslim almadı. Geceden beri hayvanlar açtır. ” ifadelerini kullandı.
Baş, bir WhatsApp mesajı dışında hiçbir belge tebliğ edilmediğini iddia etti.

“Bu hayvanlar burada ölüyorlar”

Köy sakinlerinden Salih Altıner ise Jandarma ekiplerinin hayvanları ahıra koyduğu andan itibaren hayvanların aç ve susuz olduğunu, bakımını hiç kimsenin yapmadığını iddia ederek “Geceden beri açlıktan, susuzluktan ölüyor bu hayvan. Bunun hesabını kim verecek?” dedi.

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

20 gündür tarlalarını sulayamayan çiftçiler, kalıcı çözüm bekliyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x